Обхід санкцій: росія постачає продукцію до США через Сербію

Читать на русском
Російські компанії обходять санкції, експортуючи свою продукцію в Сербію, а звідти – у США від імені сербських юридичних осіб, зазначають розслідувачі.

Компанії країни-агресора обходять санкції експортуючи свою продукцію в Сербію, а звідти – у США від імені сербських юридичних осіб. Відповідну схему розкрив центр ділового консультування «ВЭД 360» від банку «Санкт-Петербург».

Про це повідомляють «Наші гроші».

Як зазначається, клієнти центру зіткнулися з проблемою під час експорту вантажу до США, а також при отриманні грошей від американського контрагента. Центр запропонував йому оптимальне рішення: щоб продовжити співпрацю з компанією зі США, російській фірмі відкрили юридичну особу в Сербії. У клієнта з’явилася можливість експортувати товар спочатку до Сербії, а далі реекспортувати товар у США, вже від імені сербської компанії.

Рішення про санкційний виняток буде сприйматися в рф як прояв слабкості – звернення ЗеленськогоЗеленський випустив нове звернення за підсумками 11 липня, 138-го дня війни проти російських окупантів.

Повідомляється, шо при оплаті на адресу сербської компанії жодних обмежень американський контрагент не має. Також відсутні обмеження міжнародних транспортних компаній на доставку вантажів із Сербії до США. Відкриття юридичної особи у Сербії зайняло 12 днів, відкриття рахунку в сербському банку – 2 дні.

При цьому, російська компанія продовжила експортувати свою продукцію не тільки в США, а й до інших країн, з якими наразі є складнощі в логістиці.

Нагадаємо, в понеділок, 11 липня, у Єврокомісії заявили, що Канада не порушила санкції проти рф, повернувши турбіну для російського газопроводу.

Також стало відомо, які санкції діють проти спортсменів рф та Білорусі.

Раніше ми повідомляли, що росія готується мобілізувати свою економіку для затяжної війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: