Косово хоче «ліквідувати» сербів на своїх територіях – Вучич

Читать на русском
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що Косово під приводом боротьби зі злочинністю нібито готується до ліквідації сербського населення у своїх північних районах.
Фото BBC

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що Косово під приводом боротьби зі злочинністю нібито готується до «ліквідації» сербського населення у своїх північних районах.

Про це повідомляє N1.

«Ті, хто говорять про нейтралізацію так званих кримінальних структур на півночі Косова – я попереджаю вас навіть не намагатися щось таке втнути», – відреагував президент.

Вучич заявив, що твердження поліції Косова про те, що в них стріляли біля кордону із Сербією, є неправдивими. Він також додав, що Белград не дозволить нікому, навіть НАТО, стріляти в сербських військових на кордоні з Косовим.

Нагадаємо, увечері 31 липня ситуація на півночі частково визнаної держави Косово стала загострюватися; місцеві серби почали виходити на вулиці та будувати барикади. Сербське населення влаштувало протест проти рішення Приштини, згідно з яким з 1 серпня повинна відбутися перереєстрація транспортних засобів та ідентифікаційних карт.

Пізніше президент Сербії Олександр Вучич виступив зі зверненням з приводу загострення між Сербією та Косово. Він заявив, що Сербія не зацікавлена в конфлікті, особливо в збройному. Одночасно з цим міжнародні сили безпеки в Косово (KFOR) заявили про готовність негайно втрутитися в ситуацію, якщо безпека Косово буде поставлена під загрозу.

Після консультацій з представниками США і ЄС влада Косово вирішила на один місяць відкласти процедуру перереєстрації сербських документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: