Скандальний звіт Amnesty International є путінською пропагандою – The Times

Читать на русском
Своїм непродуманим поширенням наративів російської пропаганди організація завдала собі непоправних репутаційних втрат і повинна піти в небуття
Ілюстративне фотоАндрій Петренко

Неправдивий звіт міжнародної правозахисної організації Amnesty International, в якому поширювалася брехня на адресу Збройних сил України, є прямою путінською пропагандою.

Про це заявило британське видання The Times у власному матеріалі.

Авіаудар рф по драмтеатру в Маріуполі є явним воєнним злочином – розслідування AIРозслідування правозахисників підтвердило, що удар авіації рф по театру в Маріуполі є навмисною атакою та воєнним злочином. Було очевидно, що це цивільний об'єкт, де ховаються жителі.

Британські журналісти відзначили, що колись шанована організація Amnesty International виступила у якості ретранслятора брехливої російської пропаганди, знищивши довіру до себе. Її доповідь про те, що ЗСУ нібито наражають на небезпеку цивільне населення України, викликала невгамовну радість у росії - і масштабне обурення всього цивілізованого світу.

Автори матеріалу нагадують, що юридичні зобов'язання відповідно до Женевської конвенції - це захист цивільного населення в ході війни. ЗСУ займаються захистом цивільних районів, евакуюючи звідти людей, а російські окупанти цілеспрямовано атакують саме мирні об'єкти - це російська терористична тактика, яка була продемонстрована в Чечні, Сирії, Грузії, у 2014 році на сході України, а тепер демонструється в ході повномасштабної війни.

«Українські сили відважно протистоять загарбникам, одночасно намагаючись допомогти цивільним особам покинути небезпечні райони» - пишуть журналісти.

Конгрес США розробить критерії для визнання росії спонсором тероризму – ДерждепартаментЗа словами представника Держдепартаменту, визнання росії спонсором тероризму не сильно вплине на санкції, які вже діють проти неї.

Відзначається, що Amnesty International абсолютно не орієнтується як в реаліях бойових дій високої інтенсивності, так і в розумінні основ змісту міжнародного права, що автоматично ставить питання щодо професійної придатності її співробітників та керівників. До того ж Amnesty International вже потурала кремлю - так, принижуючись перед путіним та, ймовірно, відпрацьовуючи російський гонорар, організація відмовилася визнавати російського опозиціонера Олексія Навального в'язнем совісті, тобто політв'язнем - правда, рішення організації було відкликано після нищівного шквалу критики. Сьогоднішня ситуація значно серйозніша, але в Amnesty International вважають постраждалою стороною саме себе. У будь-якій дійсно серйозній неурядовій організації її генеральний директор вже відправився б у відставку, як і всі, причетні до скандалу. Однак цього не сталося, репутації Amnesty International завдано настільки непоправної шкоди, що організації залишається тільки припинити своє існування або хоча б на час згорнути діяльність.

ГУЛАГ для незадоволених: пропагандисти пропонують окупантам створити на Запоріжжі концтабориІнакомислячих громадян України на окупованій території пропонують виселити з квартир, відняти засоби до існування і кинути в концтабір, за типом радянського ГУЛАГу

«Вочевидь, Amnesty нічого не винесла з цього фіаско. Генеральний секретар Агнес Калламар поскаржилася, що групу розкритикували в соціальних мережах, як ніби це вона була якоюсь ображеною стороною, і що її легковажний фейлетон про Україну має статус Святого Письма... Колись шанована гуманітарна організація Amnesty тепер демонструє жалюгідну байдужість до гніту. Проявивши свою м'якість до злочинності та м'якість щодо фашизму, вона повинна мати порядність піти зі сцени» - резюмували журналісти.

Нагадаємо, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські сили, відбиваючи вторгнення росії, «завдають шкоди цивільному населенню, створюючи бази та застосовуючи системи озброєння в населених пунктах».

У МЗС, Міноборони та ОПУ розкритикували цей звіт, заявивши, що організація намагається виправдати російський тероризм.

Керівниця української філії правозахисної організації Amnesty International Оксана Покальчук покинула свою посаду у зв'язку зі скандальним звітом AI, заявивши, що цінності організації тепер суперечать цінностям самої Покальчук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: