Скандал з Amnesty International: директор української філії AI пішла у відставку

Читать на русском
Після публікації скандального звіту Amnesty International, в якому міститься брехня і звинувачення на адресу ВСУ, глава української філії відмовилася мати з організацією справу
Ілюстративне фотоamnesty.nl

Керівниця української філії правозахисної організації Amnesty International Оксана Покальчук залишає свою посаду у зв'язку зі скандальним звітом AI, який містить брехню і звинувачення на адресу Збройних сил України.

Про це в п'ятницю, 5 серпня, вона написала в Facebook.

За словами Покальчук, вона не збирається працювати в організації, цінності якої йдуть врозріз з її принципами.

«Мені боляче це визнавати, але ми з керівництвом Amnesty International розійшлися ціннісно. Тому я прийняла рішення покинути організацію. Я вважаю, що будь-яка робота на благо суспільства повинна бути виконана з урахуванням локального контексту і з продумуванням наслідків. А головне, я переконана, що наші дослідження повинні робитися скрупульозно і з думкою про людей, чиє життя часто безпосередньо залежить від слів і вчинків міжнародних організацій» - написала вона.

Нагадаємо, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські сили, відбиваючи вторгнення росії, «завдають шкоди цивільному населенню, створюючи бази та застосовуючи системи озброєння в населених пунктах».

У МЗС, Міноборони та ОПУ розкритикували цей звіт, заявивши, що організація намагається виправдати російський тероризм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: