Будь-яка спроба амністувати росію є сприянням її тероризму – Зеленський

Читать на русском
Організація Amnesty International мовчить або відбувається невиразними заявами, коли мова йде про російські воєнні злочини. Тим часом вони колосальні
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Будь-хто, хто свідомо намагається виправдовувати росію, кажучи про те, що її терористичні атаки на мирне населення зрозумілі та можуть бути виправдані, тим самим потурає російському тероризму, роблячи це з власної волі та з розумінням своїх дій.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 4 серпня.

У США хочуть визнати дії росії в Україні геноцидом українського народуУ Сенаті нагадали про злочини, які російські солдати скоїли в українських містах Буча, Ірпінь, Гостомель та низці інших

«Щодо цього і тисяч інших злочинів російських терористів ми не бачимо чітких і своєчасних звітів від деяких міжнародних організацій. Ми побачили сьогодні зовсім інший звіт від Amnesty International, який, на жаль, намагається амністувати державу-терориста і перекласти відповідальність з агресора на жертву... Агресія проти нашої держави є нічим не спровокованою, загарбницькою і відверто терористичною. І якщо хтось робить звіт, в якому жертва та агресор нібито в чомусь однакові, якщо аналізуються якісь дані про жертву, а що робив агресор в цей час - ігнорується, то з цим не можна миритися» - зазначив він.

Президент нагадав, що організація Amnesty International мовчить або відбувається невиразними заявами, коли мова йде про російські воєнні злочини. Тим часом вони колосальні.

Стало відомо, коли Гаазький суд розпочне розгляд справи про геноцид українцівДо відповідальності може бути притягнуті як країна-агресор в цілому, так і конкретні особи.

«Майже 200 одних лише релігійних споруд - храмів та молитовних будинків різних конфесій - пошкоджені або зруйновані російськими ударами. Майже 900 медичних закладів. Понад 2 тисяч 200 освітніх установ. Десятки університетів, сотні шкіл і дитячих садків. Окупанти неодноразово свідомо били з артилерії та мінометів по чергах людей по воду, по евакуаційних автобусах. Неодноразово били по зупинках громадського транспорту. Російська армія не зупинилася перед ударами навіть по меморіалах жертвам Голокосту, по кладовищах. По табору з військовополоненими в Оленівці. І звітів про це чомусь немає... Кожен, хто амністує росію і хто штучно створює такий інформаційний контекст, що якісь удари терористів є нібито виправданими або нібито зрозумілими, не може не усвідомлювати, що цим допомагає терористам. А якщо такі маніпулятивні звіти, то і відповідальність за загибель людей поділяєте з ними» - резюмував він.

Нагадаємо, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські сили, відбиваючи вторгнення росії, «завдають шкоди цивільному населенню, створюючи бази та застосовуючи системи озброєння в населених пунктах».

У МЗС і ОПУ розкритикували цей звіт, заявивши, що організація намагається виправдати російський тероризм.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: