Конгрес США розробить критерії для визнання росії спонсором тероризму – Держдепартамент

Читать на русском
За словами представника Держдепартаменту, визнання росії спонсором тероризму не сильно вплине на санкції, які вже діють проти неї.
Ілюстративне фотоofficelife.media

Конгрес США веде розробку критеріїв, які дозволять за необхідності визнати росію державою, яка спонсорує тероризм.

Про це заявила офіційний представник Державного департаменту США Андрія Калан в ефірі Національного марафону.

«Коли йдеться про спонсорування тероризму - існують критерії. Нам потрібно встановити ці критерії, щоб назвати країну спонсором тероризму. Наш Конгрес встановить ці критерії» - запевнила вона.

Конгрес США оголосить росію державою-спонсором тероризму, якщо цього не зробить Держдеп – PoliticoСпікер Палати представників США Ненсі Пелосі закликала держсекретаря Блінкена офіційно визнати росію державою-спонсором тероризму.

За словами представника Держдепартаменту, визнання росії спонсором тероризму не сильно вплине на санкції, які вже діють проти неї.

«І, як сказав Блінкен, якщо рф буде визнана спонсором тероризму, це не сильно змінить санкції проти неї. Тому, що ті ж санкції, найсильніші санкції, які вже існують, вони схожі на ті санкції, які застосовуються, коли країна визначається спонсором тероризму» - заявила вона.

Нагадаємо, 28 липня Сенат США одноголосно схвалив резолюцію, в якій закликав держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити росію державою-спонсором тероризму за дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні.

Адміністрація президента США Джозефа Байдена вивчає варіант внесення росії в списки країн, які спонсорують і підтримують тероризм. Це стане реакцією на нові російські звірства в Україні. А ось держсекретар США Ентоні Блінкен побоюється прийняти рішення про визнання росії державою-спонсором тероризму, попри відповідну резолюцію Сенату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: