Росія вчиняє у Маріуполі воєнні злочини – Amnesty International

Читать на русском
Правозахисники звинуватили росію у скоєнні воєнних злочинів у Маріуполі. У Amnesty International порівняли те, що відбувається зі знищенням сирійського міста Алеппо.

Правозахисна організація Amnesty International звинувачує Росію у скоєнні воєнних злочинів в українському місті Маріуполь.

«Облога Маріуполя, відмова від евакуації з гуманітарних міркувань та ненадання гуманітарних коридорів для виведення цивільного населення, а також удари по цивільному населенню, є, як показало розслідування Amnesty International, воєнними злочинами», – заявила на пресконференції генеральний секретар організації Агнес Каламар, передає AFP.

Вона пообіцяла, що організація AI незабаром оприлюднить результати свого докладного розслідування щодо цього.

За словами Каламар, те, що відбувається в Україні, є «повторенням того, що ми бачили в Сирії». Вона підкреслила, що російська армія вдається «до тієї ж тактики, що й у Сирії та Чечні» – завдає ударів по цивільному населенню та застосовує зброю, заборонену міжнародними конвенціями.

Те, що відбувається в Маріуполі, Каламар порівняла зі знищенням сирійського міста Алеппо.

Нагадаємо, за приблизними підрахунками, оприлюдненими міськрадою, в обложеному Маріуполі загинули близько 5 тисяч людей, з них близько 210 дітей, а місто зруйноване на 90%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: