Будь-які спроби урівняти агресію росії та самозахист України говорять про втрату адекватності – Резніков про звіт AI

Читать на русском
Олексій Резніков прокоментував звинувачення правозахисників AI у бік ЗСУ. За його словами, неадекватно навіть намагатися урівняти російську агресію та український самозахист.
bbc.com

Будь-які спроби урівняти неспровоковану російську агресію та самозахист України, як це було зроблено в публікації Amnesty International, є свідченням втрати адекватності та способом знищити свій авторитет.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

Не намагайтеся пробитися до їхньої совісті: як реагувати на злочини окупантів під час війниГоворити росіянам про свою ненависть так само марно, як пробиватися до їхньої совісті та намагатися запевнити у втратах на фронті.

Міністр перерахував факти звірячої поведінки російських окупантів: застосування проти мирного населення всіх видів зброї, крім ядерної; масові вбивства військовополонених; насильство над жінками та дітьми; геноцид українського народу

«Будь-які спроби поставити під сумнів право українців опиратися геноциду, захищати свої родини й домівки, захищати свої життя і життя своїх дітей, опиратися діям росії як держави-терориста – це збочення, у які б правові конструкції його б не маскували. Будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію і Український самозахист, як це зроблено в матеріалі Amnesty International, – це свідчення втрати адекватності і спосіб знищити свій авторитет», – заявив Резніков.

Він наголосив, що Україна, як правова держава, всебічно аналізує та оцінює події на війні.

Нагадаємо, правозахисна організація Amnesty International оприлюднила звіт, в якому йдеться, що ЗСУ «порушують закони війни та гуманітарне право, створюючи бази та застосовуючи системи озброєння в населених пунктах».

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що це спроба створити фальшивий баланс між злочинцем та жертвою. В ОПУ звинувачення розцінили як спробу дискредитації Збройних сил України та підрив постачання західного озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: