Прибуття першого судна з українським зерном до Лівану відкладається: які причини

Читать на русском
Український посол повідомив, що судна з некраденим українським зерном щотижня прямують з Рені та Ізмаїла до Лівану.
Ілюстративне фото

Перше судно з українським зерном прибуде до ліванського порту Тріполі пізніше, ніж очікувалось. Наразі тривають переговори у бізнесовій площині.

Про це повідомляє посол України у Лівані Ігор Осташ.

«Ми зараз у Тріполі, але зустріч першого судна з кукурудзою з Одеси відкладається. Чекаємо на завершення переговорного процесу у бізнесовій площині», - написав Осташ.

Угода щодо розблокування експорту зерна: які умови та чого побоюється УкраїнаУгода про розблокування українських портів має нарешті вирішити проблему із більш ніж 20 тоннами зерна на експорт. Як розблокуватимуть порти та вивозитимуть зерно – у матеріалі.

Український посол також зазначив, що за цим судном з Одеси готові вийти ще 20 інших.

Водночас Осташ повідомив, що судна з некраденим українським зерном щотижня прямують з Рені та Ізмаїла до Лівану.

Нагадаємо, що судно Navistar під прапором Панами у суботу, 6 серпня, прибуло до турецького Стамбула. Це перший суховантаж із каравану з українським зерном.

У неділю, 7 серпня, із одеських портів вийшов другий караван із українським зерном. Йдеться про судна Mustafa Necati, Star Helena, Glory та Riva Wind.

Раніше голова Миколаївської ОВА Віталій Кім розповів, що питання можливості розблокування експорту зерна із портів Миколаєва вирішиться протягом місяця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: