З портів вийшли ще три судна з українським зерном

Читать на русском
З портів вирушив перший караван суден із українською кукурудзою. Три балкери прямують до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.
facebook.com/oleksandr.kubrakov

З портів Великої Одеси вранці 5 серпня вирушив перший караван суден із українським зерном. На борту трьох балкерів Navi Star, Rojen та Polarnet знаходиться 57 тисяч тонн кукурудзи, вона прямує до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

«Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку. Для цього плануємо забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць. Хоча «зерновий коридор» уже запрацював на вихід, нашою ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки. Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження і перший захід очікується вже завтра. Наша ціль – 3 та більше млн тонн експорту агропродукції щомісяця з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний», – розповів Кубраков.

Нагадаємо, перше судно з українським продовольством вийшло із Одеського морського порту 1 серпня. Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне йде до порту Тріполі, на борту 26 тисяч тонн української кукурудзи.

3 серпня судно пройшло інспекцію Спільного координаційного центру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: