Розблокування портів Миколаєва: Кім розповів, що відомо зараз

Читать на русском
Питання можливості розблокування експорту зерна із портів Миколаєва вирішиться протягом місяця.
nikvesti.com

Питання щодо можливості розблокування експорту зерна із портів Миколаєва вирішиться протягом місяця. Нині цим займається Міністерство інфраструктури України.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у ході телемарафону у п'ятницю, 5 серпня.

З портів вийшли ще три судна з українським зерномЗ портів вирушив перший караван суден із українською кукурудзою. Три балкери прямують до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.

«Я розмовляю з Олександром Кубраковим, міністром інфраструктури. Він казав мені, що від двох тижнів до місяця стане зрозуміло, чи можливо через якийсь час розблокувати порти Миколаєва. Це дуже важливо не лише для Миколаївської області, а й для України, та всього світу загалом», - сказав він.

Нагадаємо, у Стамбулі 22 липня за участю ООН, Туреччини України та рф відбулося підписання двох документів щодо створення коридору для вивезення зерна з трьох українських портів – «Чорноморськ», «Одеса» та «Південний».

Станом на 5 серпня з українських портів уже вийшли 4 із 17 заблокованих росією зерновозів, і один прямує для завантаження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: