Перше судно з каравану з українським зерном прибуло до Стамбулу – ЗМІ

Читать на русском
Судно Navistar під прапором Панами у суботу, 6 серпня, прибуло до турецького Стамбулу. Це перший суховантаж із каравану з українським зерном.
t.me/mustafanayyem

Судно Navistar під прапором Панами у суботу, 6 серпня, прибуло до турецького Стамбулу. Це перший суховантаж із каравану з українським зерном.

Про це повідомляє турецьке видання Hurriyet.

Зазначають, що у рамках зернової угоди судно Navistar під панамським прапором, яке вчора вийшло з Одеського порту, досягло берегів Стамбула.

«Сторони від ООН, росії, України та Туреччини здійснять перевірку і судно продовжить свій шлях», – йдеться в повідомленні.

Угода щодо розблокування експорту зерна: які умови та чого побоюється УкраїнаУгода про розблокування українських портів має нарешті вирішити проблему із більш ніж 20 тоннами зерна на експорт. Як розблокуватимуть порти та вивозитимуть зерно – у матеріалі.

Після перевірки судно пройде через протоки Босфор і Дарданелли та попрямує до Англії. Також додають, що найближчими годинами очікується прибуття до Стамбулу суден Roje під прапором Мальти з 13 тисячами тонн кукурудзи та Polarnet під прапором Туреччини з 12 тоннами кукурудзи.

Нагадаємо, перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського морського порту 1 серпня. Вранці 5 серпня вирушив перший караван суден із українським зерном. На борту трьох балкерів Navi Star, Rojen та Polarnet знаходиться 57 тисяч тонн кукурудзи, вона прямує до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.

Також повідомляли, що через вторгнення рф в Україну 40 млн осіб позбулися продовольчої безпеки. Найбільше страждають країни Африки на південь від Сахари.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: