Із портів Одеси вийшов другий караван суден з українським зерном

Читать на русском
У неділю, 7 серпня, із одеських портів вийшов другий караван із українським зерном. Йдеться про судна Mustafa Necati, Star Helena, Glory та Riva Wind.

У неділю, 7 серпня, із одеських портів вийшов другий караван із українським зерном. Йдеться про судна Mustafa Necati, Star Helena, Glory та Riva Wind.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України у Facebook.

Угода щодо розблокування експорту зерна: які умови та чого побоюється УкраїнаУгода про розблокування українських портів має нарешті вирішити проблему із більш ніж 20 тоннами зерна на експорт. Як розблокуватимуть порти та вивозитимуть зерно – у матеріалі.

«Щойно з портів Одеса та Чорноморськ вийшов другий караван з українським продовольством - 3 судна з Чорноморська та ще одне з Одеси», - йдеться у повідомленні.

На борту чотирьох балкерів майже 170 тисяч тонн агропродукції. Ці судна прямують до портів Італії, Китаю та Туреччини.

«Після відпрацювання портами організації першого каравану поступово виходимо на великі масштабні обсяги роботи. Плануємо вже найближчим часом забезпечити здатність портів обробляти щонайменше 100 суден на місяць. Також незабаром плануємо повноцінно приєднатися до реалізації ініціативи порту «Південний». Розраховуємо, що завдяки цьому зможемо відправляти покупцям ще більші каравани суден щонайменше до 3 мільйонів тонн на місяць», - прокоментував міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Як у свою чергу повідомило міністерство національної оборони Туреччини, суховантажні машини стоятимуть на якорі на північ від Стамбула і перевірятимуться Спільним координаційним центром.

Нагадаємо, судно Navistar під прапором Панами у суботу, 6 серпня, прибуло до турецького Стамбула. Це перший суховантаж із каравану з українським зерном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: