Кулеба розповів про наступні судна, що завантажені українським зерном та їх готовність

Читать на русском
Очільник українського МЗС зазначив, що Україна як і раніше прихильна боротьбі з глобальною відсутністю продовольчої безпеки.
Ілюстративне фотоСуспільне

Чергові кораблі з українським зерном готові до відправки. При цьому, Україна сподівається, що росія виконає свої зобов'язання щодо Стамбульської угоди за посередництва ООН.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляє у Twitter.

Очільник українського МЗС зазначив, що Україна як і раніше прихильна боротьбі з глобальною відсутністю продовольчої безпеки.

Угода щодо розблокування експорту зерна: які умови та чого побоюється УкраїнаУгода про розблокування українських портів має нарешті вирішити проблему із більш ніж 20 тоннами зерна на експорт. Як розблокуватимуть порти та вивозитимуть зерно – у матеріалі.

«Якщо росія виконає свої зобов'язання в рамках зернової ініціативи за посередництва ООН, вони дійдуть до іноземних покупців і допоможуть знизити ціни на продовольство і запобігти голоду», - написав український міністр.

Нагадаємо, що 27 липня була відновлена робота в портах Одеса, Чорноморськ та Южний. Розблокування провели у зв'язку з підписанням угоди для експорту українського зерна.

1 серпня, з Одеського морського порту вийшло перше судно з українським продовольством. Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне прямує в ліванський порт Тріполі, на борту 26 тисяч тонн української кукурудзи. Дорогою до Стамбула воно затрималося через негоду.

Напередодні, 2 серпня, стало відомо, що перше судно з українським зерном вдало досягло Туреччини. Вже 3 серпня, судно Razoni пройшло інспекцію Спільного координаційного центру.

Також нагадаємо, що Канада надала Україні кошти на придбання обладнання для зберігання зерна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: