Суд у Тріполі зняв арешт із судна з краденим українським зерном

Читать на русском
Суд у Лівані зняв арешт із сирійського судна, яке перевозило вкрадене росією українське борошно та ячмінь. Тепер судно може безперешкодно залишити порт Тріполі.

Суд у Тріполі зняв арешт із сирійського судна Laodecia, яке перевозить крадену росією українську сільськогосподарську продукцію.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Заарештовано чотири судна, що вивозили крадене українське зерно з КримуВивезення краденого зерна. Суд наклав арешти на чотири судна, які порушили порядок в'їзду та виїзду з окупованого Криму.

«Україна завжди докладала зусиль задля підтримки продовольчої безпеки Лівану, посівши перше місце серед експортерів аграрної продукції до цієї країни за підсумками 2021 року. Українські поставки продовольства не припинялися навіть після початку повномасштабної збройної агресії Росії проти України. Після відкриття українських чорноморських портів перший зерновоз відбув з Одеси саме до Лівану», – заявили в МЗС, висловивши розчарування цим рішенням.

Більше того, зазначили у міністерстві, враховуючи складну продовольчу ситуацію, ліванській стороні було запропоновано реалізувати українське борошно та ячмінь за пільговою ціною.

Рішення суду зняти арешт із судна Laodecia дозволить йому безперешкодно залишити порт Тріполі p вкраденим українським борошном та ячменем.

«Зазначене рішення фактично заохочує hосію до продовження крадіжок на тимчасово окупованому півдні України з почуттям безкарності. Крім того, таким рішенням Ліван фактично підриває власну продовольчу безпеку, відштовхуючи Україну як свого надійного партнера», – заявили у міністерстві та закликали Ліван скасувати рішення суду.

Нагадаємо, 30 липня прокуратура Лівану затримала в порту Тріполі сирійське вантажне судно Laodecia, яке перевозило вкрадене росіянами українське зерно.

Прокурор говорив, що судно планують утримувати під арештом на час розслідування походження вантажу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: