Перше судно з українським зерном вдало досягло Туреччини

Читать на русском
Попереду на судно очікує проходження інспекції загальною контрольною групою - до неї входять українські та російські представники
Сухогруз Razonitwitter.com

Сухогруз Razoni з українським зерном, який став першим судном, що вийшло з Одеси в рамках зернового коридору для експорту українського зерна, благополучно прибув в порт Стамбула.

Про це повідомило Міністерство оборони Туреччини у своєму Twitter.

Угода щодо розблокування експорту зерна: які умови та чого побоюється УкраїнаУгода про розблокування українських портів має нарешті вирішити проблему із більш ніж 20 тоннами зерна на експорт. Як розблокуватимуть порти та вивозитимуть зерно – у матеріалі.

«Сухогруз Razoni, завантажений в Одесі, вчора вирушив з українського порту, досяг входу в Чорне море з протоки Босфор і став на якір в певному місці прибуття» - сказано в повідомленні.

Попереду судно очікує проходження інспекції спільною контрольною групою - до неї входять українські та російські представники, а за проведення інспекційних заходів відповідає Координаційний центр у Стамбулі, створений у рамках угоди. Після цього судно доставить фрахт з 26 тисячами тонн кукурудзи в порт Тріполі в Лівані.

Нагадаємо, 27 липня була відновлена робота в портах Одеса, Чорноморськ та Южний. Розблокування провели у зв'язку з підписанням угоди для експорту українського зерна.

1 серпня, з Одеського морського порту вийшло перше судно з українським продовольством. Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне прямує в порт Тріполі, на борту 26 тисяч тонн української кукурудзи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: