Перше судно із зерном затримується на шляху до Стамбула: в чому причина

Читать на русском
Перше судно із зерном з України, яке 1 серпня вийшло з одеського порту, трохи затримується дорогою до Стамбула через негоду. Воно прибуде до порту сьогодні близько опівночі.

Перше судно із зерном з України, яке 1 серпня вийшло з одеського порту, дещо затримується дорогою до Стамбула через негоду. Воно прибуде до порту сьогодні близько опівночі.

Про це пише Reuters.

Представник Туреччини в координаційному центрі, створеному для нагляду за відновленням експорту українського зерна, Озджан Алтунбудак, розповів про те, що судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне стане на якір у Стамбулі завтра ввечері, 3 серпня.

За його словами, поки що єдиною проблемою була невелика затримка через негоду. Корабель, на борту якого знаходиться 26 527 тонн кукурудзи, мав прибути до Стамбула близько півночі за місцевим часом.

Потім судно буде оглянуте турецькими, українськими, російськими та офіційними особами ООН відповідно до умов угоди про безпечний прохід, перш ніж продовжити шлях до ліванського порту Тріполі, запланованого кінцевого пункту призначення.

Нагадаємо, Україна 1 серпня відновила експорт аграрної продукції. З порту Одеси вийшло судно Razoni, на борту якого 26 тисяч тонн української кукурудзи.

30 липня у Лівані затримали сирійське судно з краденим українським зерном.

Зазначимо, за клопотанням прокуратури АР Крим та Севастополя суд наклав арешти на чотири судна, які порушили порядок в'їзду та виїзду з окупованого півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: