У Мелітополі окупанти планують провести псевдореферендум протягом тижня - мер

Читать на русском
Проводити псевдореферендум хочуть за допомогою старших по будинках, які будуть ходити по квартирах та опитувати мешканців, але у супроводі автоматників та співробітника міліції або фсб.
Іван Федоров

Окупаційна «влада» Мелітополя Запорізької області має намір проводити псевдореферендум протягом 7 днів. Ходити по квартирах містян будуть у супроводі фсб рф чи поліції.

Про це під час національного ефіру новин повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

«Окупанти хочуть проводити референдум 7 днів. Проводити його хочуть за допомогою старших по будинках, які будуть ходити по квартирах та опитувати мешканців, але у супроводі автоматників та співробітника міліції або фсб», - зазначив мер тимчасово окупованого міста.

В Запорізькій ОВА розповіли, скільки мешканців області залишаються в полоні загарбниківПри цьому, тих, кого ворожі військові забирають на 1-2 дні з метою отримати гроші на викуп, значно більше, ніж зараз відомо.

При цьому, Федоров додав, що за даними соцопитувань, які проводять в місті старші по будинках, російську агресію підтримує не більше 10% мешканців.

«За 7 днів вони можуть намалювати ту цифру, яку захочуть», - додав міський голова.

Федоров також нагадав про кримінальну відповідальність, яка передбачена законодавством за співпрацю з колаборантами.

Нагадаємо, що у Запорізькій області ворог шукає «масовку» для підтримки «референдумів».

Раніше розвідка повідомляла, що росія активно готує псевдореферендуми на окупованих територіях півдня. Активно почався процес роздачі російських паспортів. Це комплекс заходів, які росія проводить на окупованих територіях для того, щоб підготувати і провести псевдореферендум.

Також нагадаємо, що російські війська на Луганщині змушують людей йти на псевдореферендум фактично за їжу та питну воду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: