РФ готується до «референдумів» на окупованих територіях – ГУР

Читать на русском
Росія не досягла своєї головної мети – окупувати Україну, тож готується до приєднання вже захоплених територій.
Фото Слово і діло

Росія не досягла своєї головної мети – окупувати Україну, тож готується до приєднання вже захоплених територій. Йдеться про три області.

Про це у середу, 13 липня, повідомив представник ГУР Вадим Скібіцький, повідомляє пресслужба відомства.

Верещук закликала жителів Херсонщини виїхати, щоб полегшити деокупацію областіІрина Верещук закликає жителів тимчасово окупованої території Херсонської області виїхати, щоб полегшити деокупацію.

«Стратегічна мета росії щодо повної окупації нашої території не досягнута. По-друге, ми чітко бачимо і маємо інформацію про те, що і в законодавчому органі росії, і в уряді, і в інших структурах зараз активно опрацьовуються всі питання, пов'язані з можливою інтеграцією тимчасово окупованих територій у російській федерації – у політичному плані, економічному та територіальному. Як це буде, ми подивимося ближче до осені. 11 вересня – це єдиний день голосування», – сказав Скібіцький.

Представник ГУР зазначив, що розвідка фіксує пожвавлення заходів, спрямованих на анексію захоплених територій у Донецькій, Херсонській, Луганській областях. Скібіцький назвав їх планомірною підготовкою до так званих «референдумів».

За даними розвідки, в росії готуються законодавчі ініціативи, які повинні спростити процедуру набуття громадянства з інтеграції або приєднання території до росії тощо.

Щодо загальної мобілізації в рф, Скібіцький зазначив, що її може бути оголошено тоді, коли буде оголошено війну.

У ГУР також вважають, що володимир путін не визнає те, що він не досяг своєї основної мети щодо окупації в короткі терміни, і тому продовжить так звану «спеціальну військову операцію».

Нагадаємо, у червні у РНБО повідомляли, що росія відмовилася від ідеї «референдумів» на окупованих територіях.

Міністр оборони Олексій Рєзніков заявив, що президент Володимир Зеленський наказав армії деокупувати Південь України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: