Росія хоче захопити більше територій України перед «референдумами» – ISW

Читать на русском
Мета росії – захопити ще території України перед проведенням псевдореферендумом та анексією. Але малоймовірно, що до початку вересня рф окупує значні території.

Російські війська хочуть захопити ще більше територій України перед проведенням псевдореферендумів та подальшою анексією. Але малоймовірно, що їм це вдасться.

Про це стверджують аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Лавров заявив про зміну «географічних завдань» вторгнення в Україну – претендують не лише на ДонбасСергій Лавров заявив, що географічні завдання війни росії в Україні змінилися порівняно з березнем – тепер це не лише Донбас, а й Херсонська та Запорізька області та низка інших територій.

«Керівництво», що підтримується кремлем, продовжує оголошувати терміни захоплення додаткових територій України, підтримуючи підготовку до «референдуму» про приєднання окупованих територій до росії.

Так, «заступник міністра інформації» Данило Безсонов заявив, що «ДНР» розраховує до кінця серпня повністю захопити Донецьку область.

«Російські та західні джерела раніше повідомляли, що росія має намір провести «референдуми» на окупованих територіях у першій половині вересня, ймовірно, десь близько 11 вересня – у день єдиного голосування в рф. Проксі-лідери і окупаційна влада, що підтримуються росією, ймовірно, наполягають на встановленні термінів для військових цілей, щоб підтримати умови прискореної анексії, хоча малоймовірно, що російські війська окупують значну додаткову територію в Україні до початку вересня», – вважають аналітики.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що кремль поспішає провести псевдореферендуми про приєднання до росії окупованих територій України і хоче зробити це до 15 вересня.

У Білому домі також говорили, що росіяни активно готують псевдореферендуми у Донецькій, Луганській та частині Херсонської та Запорізької областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: