Кремль хоче провести псевдореферендуми на окупованих територіях до 15 вересня – Bloomberg

Читать на русском
Кремль хоче до 15 вересня провести псевдореферендуми на окупованих територіях України, щоб путін уже у вересні міг включити їх до складу росії.

Кремль поспішає провести так звані «референдуми» на окупованих російськими військами територіях України, щоб дати володимиру путіну підстави включити їх до складу рф вже у вересні.

Як пише Bloomberg із посиланням на кількох джерел, кремлівські чиновники готуються організувати «голосування» в районах, які вже зараз підконтрольні росії та в будь-яких інших, які зможуть захопити найближчим часом.

Лавров заявив про зміну «географічних завдань» вторгнення в Україну – претендують не лише на ДонбасСергій Лавров заявив, що географічні завдання війни росії в Україні змінилися порівняно з березнем – тепер це не лише Донбас, а й Херсонська та Запорізька області та низка інших територій.

Два джерела кажуть, що мета провести «референдуми» про приєднання до росії до 15 вересня.

Керує цим процесом перший заступник глави адміністрації президента рф Сергій Кирієнко. Псевдореферендуми мають пройти у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях

Як пише видання, плани кремля можуть свідчити про інтенсифікацію бойових дій упродовж літа, оскільки росія прагне посилити контроль над територією. Якщо їй вдасться анексувати всі території, які вона вже захопила, вона контролюватиме приблизно п'яту частину України.

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що росіяни активно готують псевдореферендуми у Донецькій, Луганській та частині Херсонської та Запорізької областей.

Аналітики ISW вважають, що путін може використати ядерні загрози для стримування контрнаступу України.

Вчора Сергій Лавров заявив, що «географічні завдання» розв'язаної рф війни в Україні змінилися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: