Окупанти змушують українців брати участь у «референдумі» за їжу та воду – Гайдай

Читать на русском
Російські війська на Луганщині змушують людей йти на псевдореферендум фактично за їжу та питну воду.

Російські війська зруйнували міста та села на Луганщині і тепер змушують людей йти на псевдореферендум фактично за їжу.

Про це повідомив у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у суботу, 6 серпня.

Нардепи закликали світ не визнавати псевдореферендуми росіїРада закликала не визнавати фейкові референдуми росії на тимчасово окупованих територіях України.

За його словами, така ситуація склалася у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Попасній, Рубіжному, Гірському, Золотому та населених пунктах цих громад.

«Окупанти фактично знищили ці міста, зробили безхатьками сотні тисяч людей, 90% із яких евакуювалися. Багато хто з тих, що залишилися, живуть у підвалах і укриттях. Спочатку їх звільнили від усього, а тепер змушують прийти на псевдореферендум», – зазначив Гайдай.

За його даними, зараз у Луганській області активізовано «агітаційно-роз'яснювальну складову» підготовки до «референдуму» про входження регіону до складу росії.

«Окупаційна влада та колаборантський громадський рух під виглядом надання продуктів харчування чи будівельних матеріалів організовують зустрічі з населенням нещодавно захоплених територій області. Виманюють персональні дані, закликають іти на так званий референдум, змушуючи людей обмінювати волю на їжу, питну воду та OSB-плити», – розповів Гайдай.

Нагадаємо, у Запорізькій області ворог шукає «масовку» для підтримки «референдумів».

Також було розсекречено плани росіян щодо «референдуму» на Херсонщині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: