ЦВК закликала українців не ходити на «референдуми» окупантів

Читать на русском
У ЦВК закликали українців не відвідувати «референдуми» окупантів і нагадали, що будь-які спроби їх провести не матимуть юридичних наслідків.

У ЦВК закликали українців не відвідувати «референдуми» окупантів і нагадали, що будь-які спроби їх провести не матимуть юридичних наслідків.

Про це йдеться у сьогоднішній заяві ЦВК.

У ЦВК ухвалила постанову, в якій йдеться про неприпустимість підготовки та проведення «референдумів» на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, комісія зазначає, що проведення референдумів в умовах воєнного стану прямо суперечить положенням відповідного закону. Крім того, своєю постановою ЦВК наголосила, що на час військового стану зупиняється робота територіальних виборчкомів та їх членів.

«Сьогодні на тимчасово окупованих територіях не функціонують та не утворювалися визначені законодавством України суб'єкти, наділені повноваженнями щодо організації підготовки та проведення будь-яких голосувань», - йдеться у заяві.

Також окремо ЦВК звертає увагу на те, що такі «референдуми» не можуть мати жодних юридичних наслідків. А за відсутності закону будь-які спроби провести «місцевий референдум» є зазіханням на конституційний устрій України та територіальну цілісність.

Нагадаємо, окупанти на Запоріжжі вирішили на початку осені провести «референдум».

Також, за інформацією ЗМІ, у кремлі хочуть провести «референдуми» на Донбасі у серпні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: