В Запорізькій ОВА розповіли, скільки мешканців області залишаються в полоні загарбників

Читать на русском
При цьому, тих, кого ворожі військові забирають на 1-2 дні з метою отримати гроші на викуп, значно більше, ніж зараз відомо.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Від початку повномасштабної війни на території Запорізької області зафіксовано 415 випадків викрадення людей, з яких понад 170 осіб наразі залишаються в полоні у російських окупантів.

Про це повідомила Запорізька обласна військова адміністрація в Телеграмі.

«На тимчасово окупованих територіях продовжують викрадати людей. Для пошуку та дослідження ситуацій ще в березні було створено обласну комісію, яка збирає інформацію про такі випадки. Наразі відомо про 415 випадків викрадення, понад 170 осіб продовжують перебувати у заручниках», - йдеться у дописі.

Скільки українських мерів перебувають у полоні росіян – карта викраденьУ полоні російських окупантів перебувають чотири мери. Загалом за час війни росіяни викрали 55 чиновників, з яких 30 – мери.

При цьому, як зазначили в ОВА, викраденою вважається та особа, яка перебуває у полоні понад три доби. Тих, кого ворожі військові забирають на 1-2 дні з метою отримати гроші на викуп, значно більше.

Нагадаємо, що від початку війни у ​​Запорізькій області окупанти вже викрали 46 представників місцевої влади.

Раніше в Офісі генпрокурора повідомили, що на Херсонщині з початку повномасштабної війни окупанти вже викрали понад 450 осіб, серед яких - чиновники та мери низки міст.

Також вчора, 22 липня, з полону псевдореспубліки так званої «ДНР» визволили 32 водіїв-волонтерів, що возили гуманітарну допомогу із Запоріжжя до окупованого Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: