Нардепи закликали світ не визнавати псевдореферендуми росії

Читать на русском
Рада закликала не визнавати фейкові референдуми росії на тимчасово окупованих територіях України.
Фото Слово і діло

Верховна рада 29 липня прийняла звернення до світової спільноти із закликом не визнавати результатів фейкових референдумів, організованих рф на окупованих територіях України.

Як повідомив нардеп Ярослав Желєзняк, це рішення підтримали 299 депутатів.

Кремль хоче провести псевдореферендуми на окупованих територіях до 15 вересня – BloombergКремль хоче до 15 вересня провести псевдореферендуми на окупованих територіях України, щоб путін уже у вересні міг включити їх до складу росії.

Парламент закликав міжнародне співтовариство об'єднати зусилля та застосувати всі необхідні засоби, щоб застерегти рф та її найвище політичне керівництво від організації та проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України, які не матимуть жодних правових наслідків.

У разі проведення якихось «референдумів» світ закликають не визнавати їхньої легітимності.

Також у зверненні міститься заклик посилити міжнародний політичний та економічний тиск на росію як державу-спонсор тероризму з метою зупинення її збройної агресії проти України та відновлення територіальної цілісності України.

Крім того, ВР закликає сприяти кримінально-правовому переслідуванню причетних до організації та проведення незаконних референдумів, заходів політичного характеру на окупованих росією територіях України, які публічно закликали до їх проведення, здійснювали інформаційну та іншу діяльність у співпраці з державою-агресором та/або її окупаційними адміністраціями.

У свою чергу тих, хто проживає на окупованих територіях, Рада закликала не брати участі в псевдореферендумах.

Нагадаємо, в ISW вважають, що росія хоче захопити більше територій України перед референдумами.

У США пообіцяли «швидко та суворо» відповісти росії на спроби анексії територій України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: