Росія активно готує псевдореферендуми на окупованих територіях півдня – розвідка

Читать на русском
Активно почався процес роздачі російських паспортів. Це комплекс заходів, які росія проводить на окупованих територіях для того, щоб підготувати і провести псевдореферендум.
Ілюстративне фото

Країна-агресор росія активно готується провести «референдум», щоб приєднати до свого складу тимчасово окуповані південні території України.

Про це повідомив представник розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

«Головне управління розвідки Міністерства оборони України чітко бачить підготовчі заходи, які проводять окупанти. На тимчасово окупованих територіях у Херсонській та Запорізькій областях почала активно працювати кремлівська політична партія «единая россия». Ми бачимо що проводяться заходи з уточнення так званих списків виборців. Крім того, загарбники відкрили дільниці для проведення виборів. Активно почався процес роздачі російських паспортів. Це комплекс заходів, які росія проводить на окупованих територіях для того, щоб підготувати і провести референдум», – заявив представник воєнної розвідки України.

Блінкен прокоментував наміри рф анексувати захоплені території України: «Сценарій 2014 року»Держсекретар США підкреслив, що кремлівська влада встановила на окупованих територіях своїх маріонеток, які готують фіктивні референдуми, аби заявити, що місцеві мешканці хочуть приєднатися до росії.

Згідно зі словами Скібіцького, для того, щоб не допустити закріплення рф і створення плацдарму для подальших наступальних дій, українські воїни звільнятимуть тимчасово окуповані території сходу і півдня України.

Раніше у Білому домі також говорили, що росіяни активно готують псевдореферендуми у Донецькій, Луганській та частині Херсонської та Запорізької областях.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що кремль поспішає провести псевдореферендуми про приєднання до росії окупованих територій України і хоче зробити це до 15 вересня.

При цьому, в ISW вважають, що росія хоче захопити більше територій України перед референдумами.

У США пообіцяли «швидко та суворо» відповісти росії на спроби анексії територій України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: