Лукашенко захотів заочно судити громадян, які втекли з Білорусі

Читать на русском
Заочно судитимуть обвинувачених за 48 статтями про: тероризм, геноцид, найманство, зраду державі, диверсії, створення екстремістського формування або участі в ньому, а також за статтями про масові заворушення і заклики до санкцій.
udf.name

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, який дозволяє заочний суд над громадянами, які покинули країну.

Про це повідомляє прес-служба Лукашенка.

Як зазначається, зміни передбачають введення інституту «спеціального провадження», в країні з'являться так звані заочні суди. Кримінальні справи можуть розглядати навіть у випадку, якщо обвинувачений перебуває за межами Білорусі.

Лукашенко готується до перевороту через відмову білоруських офіцерів воювати в Україні – NewsweekЛукашенко побоюється перевороту з боку білоруських військових, які висловили незгоду з участю у війні проти України.

Згідно з докуметом, заочно судитимуть обвинувачених за 48 статтями про: тероризм, геноцид, найманство, зраду державі, диверсії, створення екстремістського формування або участі в ньому, а також за статтями про масові заворушення і заклики до санкцій.

При цьому, закон вводить оскарження вироків в касації. Скарги та протести розглядатимуть у міському суді Мінська та в обласних президіях. В апеляційному порядку тепер можна буде оскаржити вироки, винесені Верховним судом Білорусі, якщо той був судом першої інстанції.

Нагадаємо, що КДБ Білорусі може незабаром розпочати контроль над виїздом з країни.

Напередодні Лукашенко заявив, що війну в Україні може закінчити «хоч зараз» та назвав умови.

Також нагадаємо, що Білорусь знову продовжила військові навчання біля кордону з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: