КДБ Білорусі може незабаром розпочати контроль над виїздом з країни

Читать на русском
Водночас, чинна редакція закону містить згадку про заборону на виїзд з міркувань національної безпеки, але там не вказано, хто саме може застосовувати це положення.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Білоруський парламент зареєстрував законопроєкт, який пропонує надати КДБ країни можливість обмежувати право виїзду громадянам на строк до шести місяців, якщо це «суперечить інтересам національної безпеки».

Про це повідомляє білоруський портал Reform.by.

Як зазначається, у відповідному документі пропонується додати положення до закону про порядок в’їзду та виїзду, згідно з яким КДБ матиме право обмежувати виїзд на строк до шести місяців громадянам, якщо їхній виїзд «суперечить інтересам національної безпеки Республіки Білорусь».

Лукашенко готується до перевороту через відмову білоруських офіцерів воювати в Україні – NewsweekЛукашенко побоюється перевороту з боку білоруських військових, які висловили незгоду з участю у війні проти України.

Чинна редакція закону містить згадку про заборону на виїзд з міркувань національної безпеки (стаття 3), але там не вказано, хто саме може застосовувати це положення, і більше це ніде не згадується.

Також законопроєкт пропонує заборони виїзд із Білорусі громадянину, «щодо якого ведеться адміністративний процес за скоєння адміністративних правопорушень проти порядку управління».

При цьому, пропонується окремим категоріям громадян – військовослужбовцям, цивільним співробітникам військових формувань, державним службовцям – дозволити виїжджати за кордон лише за погодженням з керівництвом.

Повідомляється, що законопроєкт буде розглянуто і підписано самопроголошеним президентом Аляксандром Лукашенком вже восени цього року.

Нагадаємо, що Генштаб Білорусі пригрозив завдати ударів по Польщі.

Раніше у ДПСУ розповіли, чи є ознаки формування ударних груп із Білорусі.

Також нагадаємо, що Лукашенко наказав «взяти під приціл» столиці противників, звинувативши Україну в обстрілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: