Лукашенко заявив, що війну в Україні може закінчити «хоч зараз» та назвав умови

Читать на русском
Лукашенко заявив, що війну зараз можна закінчити начебто на більш прийнятних умовах для України. Але головне, за його словами, Україна має повернутися до переговорів та пообіцяти не загрожувати росії.

Олександр Лукашенко вважає, що війну в Україні може закінчити «хоч зараз», але для цього є головна умова – Україна має сісти за стіл переговорів.

Свою думку білоруський диктор висловив в інтерв'ю AFP.

«Це все залежить від України. Наразі особливість моменту в тому, що цю війну можна закінчити на більш прийнятних умовах для України. Але Україні ніхто не дасть закінчити війну», – заявив Лукашенко, цитує його Белта.

Насамперед, за його словами, Україна має сісти за стіл переговорів та «пообіцяти ніколи не загрожувати росії».

Лукашенко заявив, що Білорусі «доведеться реагувати на націлювання Польщі на Західну Україну»Лукашенко знову заявив, що Польща нібито має намір захопити Західну Україну. За словами диктатора, Білорусь на це реагуватиме.

«І погодитися, що вони не загрожуватимуть ніколи росії і не матимуть на території України ту зброю, яка загрожуватиме російській території. Це головне. А денацифікація та інше – це філософія. Головне – безпека росії. Ніколи російська влада, маючи цю міць та багатство росії, не відступиться від цього», – сказав самопроголошений президент.

За його словами, якщо з території України не буде «загрози» для росії, то рф тоді дасть Україні «гарантії безпеки».

При цьому Лукашенко вважає, що «Херсон, Донецьк, Луганськ» – це вже не обговорюється.

«Можна було говорити у лютому-березні про це. Розумієте, там живуть російські люди, яких українці гнобили. А навіщо? … Навіщо тоді було російську мову забороняти, навіщо було всередині України проводити ту політику, яку проводили Порошенко, Зеленський? Вони ж весь час зсередини штовхали Україну цим до війни», – вважає він.

Нагадаємо, Лукашенко, який виступає посібником росії в її агресії проти України, вже не раз висловлювався про війну. Вже на початку травня він казав, що війна в Україні «затягнулася» і давав пораду, як закінчити бойові дії «протягом тижня».

Також нещодавно Лукашенко звинуватив Україну в запуску ракет по території Білорусі та наказав своїм військовим «взяти під приціл» центри прийняття рішень у столицях противників Мінська.

Крім того, він заявив, що Захід нібито розробляє стратегічні «плани нападу на росію» через Україну та Білорусь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: