Лукашенко готується до перевороту через відмову білоруських офіцерів воювати в Україні – Newsweek

Читать на русском
Лукашенко побоюється перевороту з боку білоруських військових, які висловили незгоду з участю у війні проти України.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко готується до перевороту з боку своїх офіцерів після того, як вони висловили свою незгоду з війною росії в Україні.

Про це пише видання Newsweek.

Видання пише, що старші офіцери п'ятої бригади спецназу у відкритому листі застерегли Лукашенка проти відправки військ до України, назвавши таке рішення «самовбивством у чистому вигляді».

Лукашенко заявив, що Білорусі «доведеться реагувати на націлювання Польщі на Західну Україну»Лукашенко знову заявив, що Польща нібито має намір захопити Західну Україну. За словами диктатора, Білорусь на це реагуватиме.

«Вступивши у війну проти України, Білорусь буде вигнана із спільноти цивілізованих держав і на довгі роки стане міжнародним ізгоєм», – написали військові.

«Окупація росією міжнародно визнаної території України, яка є другом нашої держави, і її спроба втягнути Білорусь у нічим не спровоковану війну проти суверенної держави може розглядатися лише як руйнація суверенітету Білорусі», – йдеться у листі.

Військові також написали, що росія порушує перший пункт конституції Білорусі – про те, що республіка має незалежність у внутрішній та зовнішній політиці».

Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко говорив, що не прагне воювати в Україні, оскільки «його країні ця війна не потрібна». Проте з перших днів вторгнення Білорусь негласно допомагає росії.

В ОПУ заявляли, що Україна готова до сценарію із можливим нападом Білорусі.

Водночас, в Інституті дослідження війни вважають малоймовірним наступ на Україну з боку Білорусі. Аналітики назвали дві причини цього.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: