Fitch знизив рейтинг Білорусі до «обмеженого дефолту»

Читать на русском
Агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг Білорусі в іноземній валюті до обмеженого дефолту. Це стосується лише довгострокових зовнішніх боргових зобов'язань країни.

Міжнародна рейтингова агенція Fitch знизила довгостроковий рейтинг Білорусі в іноземній валюті до RD – «обмежений дефолт» або дефолт за окремими зобов'язаннями.

Про це із посиланням на заяву агентства повідомляє білоруське видання Zerkalo.

Рейтинг Білорусі впав після закінчення двотижневого пільгового періоду щодо виплати купона з єврооблігацій 2027 року.

Дефолт за зовнішнім боргом: експерт розповів, що це означатиме для росіїДефолт росії за зовнішнім боргом завдасть сильного удару по іміджу країни на фінансових ринках, розповів Владислав Рашкован. Після цього повернутися на цивілізований фінансовий ринок буде дуже важко.

«29 червня Міністерство фінансів, Рада міністрів та Національний банк Білорусі спільно оголосили, що платежі в доларах США за єврооблігаціями натомість будуть перераховані в білоруських рублях на рахунок в АСБ Беларусбанк, доступ до якого матиме платіжний агент. Проте платіж у національній валюті суперечить документації облігацій, яка не дозволяє здійснювати розрахунки в альтернативних валютах. Тому платіж не було здійснено за початковими умовами і не здійснено до кінця пільгового періоду», – заявили у Fitch.

При цьому зниження рейтингу стосується лише довгострокових зовнішніх боргових зобов'язань Білорусі. Довгостроковий рейтинг країни у місцевій валюті, повідомили у Fitch, залишається «ССС» (можливий дефолт).

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Moody's раніше заявило, що Білорусь допустила дефолт за зовнішніми борговими зобов'язаннями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: