Лукашенко звільнив генерала, відповідального за мобілізацію в Білорусі

Читать на русском
Нещодавно самопроголошений президент Білорусі заявив, що кожний регіон країни має бути готовим провести мобілізацію в стислі терміни.
фото: ТСН

Самопроголошений президент Білорусі звільнив з посади керівника головного організаційно-мобілізаційного управління - заступника начальника генерального штабу збройних сил генерал-майора Олександра Шкіренка.

Про це повідомляє БЕЛТА, з посиланням на прес-службу самопроголошеного білоруського лідера.

«Генерал-майора Олександра Шкіренка звільнено з посади начальника головного організаційно-мобілізаційного управління - заступника начальника генерального штабу збройних сил і зараховано в розпорядження міністра оборони», - йдеться в повідомленні.

Лукашенко наказав «взяти під приціл» столиці противників, звинувативши Україну в обстріліЛукашенко заявив, що наказав військовим взяти на приціл центри прийняття рішень противників Мінська.

Згідно з повідомленням ЗМІ, Шкіренка було призначено на посаду начальника головного організаційно-мобілізаційного управління – заступника голови білоруського генштабу у жовтні 2014 року. Рік тому Лукашенко нагороджував його орденом «За службу Батьківщині» ІІІ ступеня.

При цьому, нещодавно самопроголошений президент Білорусі заявив на зустрічі з питань територіальної оборони, що кожний регіон Білорусі має бути готовим провести мобілізацію в стислі терміни.

Нагадаємо, напередодні Лукашенко заявив, що Захід розробляє «плани нападу на росію через Україну та Білорусь».

Раніше ми повідомляли, що КДБ Білорусі може незабаром розпочати контроль над виїздом з країни. У парламент країни подано відповідний законопроєкт.

Також нагадаємо, що Генштаб Білорусі пригрозив завдати ударів по Польщі.

Окрім цього, у ДПСУ розповіли, чи є ознаки формування ударних груп із Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: