Білорусь допустила дефолт за зовнішнім боргом – Moody's

Читать на русском
В агентстві Moody's заявили, що Білорусь допустила дефолт за зовнішнім боргом, оскільки провела платіж за єврооблігаціями у національній валюті.

Білорусь допустила дефолт за зовнішніми борговими зобов'язаннями, оскільки Міністерство фінансів здійснило виплати за єврооблігаціями у білоруських рублях.

Так вважає міжнародна рейтингова агенція Moody's, повідомляє білоруське видання Zerkalo.

13 липня минув пільговий період, протягом якого Білорусь мала виплатити 22,9 млн доларів за десятирічними єврооблігаціями Belarus-27. Оскільки Міністерство фінансів Білорусі здійснило платіж у національній валюті, власники зовнішнього боргу білоруських емітентів не змогли отримати виплати.

«Погашення валютного боргу в білоруських рублях є дефолтом», – заявили в Moody's.

При цьому в агентстві попередили, що якщо платежі не будуть здійснені відповідно до початкових умов, то Fitch (є офіційним рейтингуючим агентством Білорусі) вважатиме це дефолтом.

Нагадаємо, минулого тижня агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг Білорусії в іноземній валюті. Це означає початок дефолту.

27 червня дефолт за зовнішніми борговими зобов'язаннями настав також у росії. При цьому в кремлі не погоджуються і вважають «неправомірними» такі твердження.

Що означає такий дефолт для росії, розповідав експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: