Путін може погрожувати ядерною зброєю, щоб стримати український контрнаступ – ISW

Читать на русском
Росія може погрожувати ядерною зброєю, щоб стримати контрнаступ України для звільнення Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей.

Президент росії володимир путін може використовувати ядерні погрози для стримування контрнаступу України на окуповані Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області.

Про це заявили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Як путін міг би застосувати тактичну ядерну зброю: названі три сценаріїЗастосування тактичної ядерної зброї путіним не здається чимось нереальним. Видання Politico назвало три сценарії, як це може бути.

Путін, за словами аналітиків, може прямо чи опосередковано заявити, що російська ядерна доктрина, яка дозволяє використовувати ядерну зброю для захисту території країни, застосовується до нещодавно приєднаних територій.

«Такі дії загрожують Україні та її партнерам ядерною атакою, якщо українські контрнаступи для звільнення окупованої росією території продовжаться. Путін може вважати, що погроза ядерною зброєю або її застосування відновлять стримування росії після того, як провал її вторгнення зруйнував можливості стримування звичайною зброєю. Україна та її західні партнери можуть мати вузьке вікно можливостей для контрнаступу до того, як кремль анексує цю територію», – йдеться у повідомленні.

Тим часом, за інформацією Білого дому, росіяни активно готують псевдореферендуми у Донецькій, Луганській та частині Херсонської та Запорізької областей. Провести їх можуть уже 11 вересня.

Нагадаємо, в МЗС росії раніше говорили, що сценарії можливого застосування ядерної зброї не застосовуються до «реалізації завдань» їхнього вторгнення в Україну.

У той же час офіційні особи США стурбовані загрозою застосування ядерної зброї росією більше, ніж будь-коли з часів холодної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: