Трибунал для рф: Медведєв назвав «загрозою існування людства» ідею покарати країну з ядерним потенціалом

Читать на русском
Медведєв заявив, що ідея створити трибунал і покарати країну, яка має найбільший ядерний потенціал, абсурдна і потенційно створює загрозу існуванню людства.

Експрем'єр-міністр, заступник голови радбезу рф Дмитро Медведєв вважає «абсурдними» спроби створення трибуналів для розслідування дій росії.

Як він написав у себе в Telegram, спроба покарати країну з найбільшим ядерним потенціалом «потенційно створює загрозу існуванню людства».

«Виступаючи на Петербурзькому міжнародному юридичному форумі, я назвав абсурдними будь-які спроби створення трибуналів або судів для так званого розслідування дій росії. Ці пропозиції не лише юридично нікчемні. Ідея покарати країну, яка має найбільший ядерний потенціал, абсурдна сама по собі. І потенційно створює загрозу існуванню людства», – заявив Медведєв.

Британський юрист розповів, за яких умов путін може опинитися на лаві підсуднихПутін може відмовитися на лаві підсудних, найімовірніше, після зміни режиму в росії. Водночас його легше звинуватити у злочині агресії, ніж довести воєнні злочини.

За його словами, «кричать про те, що потрібно влаштувати судилище над росією», звичайно ж США. Медведєв пригадав США знищення Хіросіми та Нагасакі, війни у В'єтнамі, Кореї, Іраку та Афганістані.

Говорячи про В'єтам, Медведєв заявив, що «США цинічно залізли для досягнення своїх імперських цілей у країну, що знаходиться за тисячі миль від них».

«То хто ж збирається зробити нам показовий процес? Ті, хто безкарно вбиває людей і вчиняє воєнні злочини, але не зустрічає реального засудження у фінансованих ними міжнародних структурах? Ті, хто так твердо повірив у свою винятковість та безкарність? Ті, хто вважає право судити інших, але бути непідсудним для будь-якого суду? Із росією так не вийде», – заявив він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулєба заявив, що Україна пропонує створити спеціальний міжнародний трибунал для розслідування воєнних злочинів окупантів.

Як працюватиме трибунал для російського керівництва, розповів агент України у Міжнародному суді ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: