Якщо війна в Україні затягнеться, Путін може погрожувати ядерними ударами – Міноборони США

Читать на русском
Путін може загрожувати Заходу ядерною зброєю, якщо війна в Україні затягнеться, вважають у Пентагоні. Таким чином, Росія може примусити до проведення переговорів на своїх умовах.

Президент Росії Володимир Путін може погрожувати Заходу застосуванням ядерної зброї, якщо опір України вторгненню продовжиться, спричиняючи нові втрати РФ.

Про це йдеться в доповіді щодо світових загроз, складеній розвідувальним управлінням Пентагону, передає Bloomberg.

«Тривала окупація частини української території загрожує підривом особового складу російських збройних сил та скороченням їх модернізованого арсеналу озброєнь, тоді як подальші економічні санкції, ймовірно, кинуть Росію у затяжну економічну депресію та дипломатичну ізоляцію», – заявив директор розвідувального управління генерала оборони -лейтенант Скотт Беррієр.

У розвідці вважають, що Росія розробляє два варіанти ядерної катастрофи в УкраїніРосія намагається залякати світ ядерними вибухами та звинуватити в цьому Україну. У розвідці розповідають, що РФ розглядає два сценарії, як це зробити.

«Оскільки ця війна та її наслідки поступово послаблюють звичайні сили Росії, вона, ймовірно, все більше покладатиметься на свої ядерні засоби стримування, щоб сигналізувати Заходу та проектувати силу на свою внутрішню та зовнішню аудиторію», – додав він.

У Міноборони вважають, що зусилля США щодо протидії Росії та її намірів на рахунок України можуть спонукати РФ до більш агресивних дій.

Беррієр додав, що «попри сильніший, ніж очікувалося, опір України і відносно високі втрати на початкових етапах конфлікту, Москва, схоже, сповнена рішучості просуватися вперед, використовуючи більш смертоносні засоби, доки український уряд не буде готовий прийти до вигідних для Москви умов».

Прагнення Росії залякувати противників, заявив чиновник, відображає «доктринальні погляди Москви на використання тактичної, нестратегічної ядерної зброї для примусу противника» до проведення переговорів, «які можуть призвести до припинення конфлікту на умовах, сприятливих для Росії, або стримувати вторгнення інших учасників».

Нагадаємо, ще на початку війни в Україні Путін наказав перевести сили стримування на особливий режим бойового чергування. Сил стримування «призначені для стримування агресії проти РФ та її союзників, а також розгрому агресора (завдання йому ураження), у тому числі у війні із застосуванням ядерної зброї».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: