США максимально з часів холодної війни стурбовані загрозою застосування росією ядерної зброї – CNN

Читать на русском
США постійно відстежують стан ядерного арсеналу росії і поки що не бачать, щоб його готували до використання. Але все ж таки в Штатах максимально стурбовані такою можливістю.
svoboda.org

США не бачать ознак того, що росія зробила будь-які кроки щодо підготовки ядерної зброї до використання. Але офіційні особи стурбовані загрозою її застосування більше, ніж будь-коли з часів холодної війни.

Про це пише CNN із посиланням на джерела, знайомі з недавніми оцінками розвідки.

У США розробляють сценарії у разі застосування росією хімічної, біологічної або ядерної зброї – NYTУ США зібрали спеціальну групу, щоб розробити сценарії на випадок, якщо путін наважиться застосувати найпотужнішу зброю зі свого арсеналу.

Джерела наголосили, що застосування ядерної зброї володимиром путіним малоймовірне. Одне з джерел оцінило таку можливість у 1%.

Тим не менш, американські військові постійно стежать за ядерним арсеналом росії, а міністр оборони Ллойд Остін два чи три рази на тиждень отримує брифінги від генерала, який займається ядерною зброєю та обороною США.

За словами представників Міністерства оборони, глава стратегічного командування США Чарльз Річард надає керівництву Пентагону суворо засекречену інформацію про стан російського арсеналу та будь-які кроки, які можуть спричинити занепокоєння.

Високопоставлений представник Пентагону зазначив, що США мають плани на всі, навіть найнеймовірніші сценарії: «Існує ряд речей, які росія могла б зробити. У нас є всі сценарії того, що міг би зробити путін, наслідки та стан готовності».

Нагадаємо, у ЦРУ не виключають можливості застосування росією тактичної ядерної зброї у війні проти України, але на даний момент підготовки цього не спостерігається.

У кремлі ж раніше говорили, що «будь-який результат» війни в Україні не буде приводом для застосування ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: