Трюдо прокоментував рішення Канади повернути Німеччині газову турбіну для ПП-1

Читать на русском
При цьому, Трюдо додав, що Канада залишається одним із найбільших союзників та друзів України.
Chas.News

Канадське рішення повернути Німеччині газову турбіну, в обхід санкцій, для Nord Stream було дуже складним для Канади, але необхідним для збереження єдності союзників.

Про це повідомляє Reuters, з посиланням на заяву прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо у Кінгстоні.

«Ми продовжимо запроваджувати все сильніші санкції, однак слід пам’ятати, що вони направлені не проти наших союзників, а проти путіна та його посіпак. Саме тому ми ухвалили це складне рішення, аби допомогти нашим союзникам», - сказав Трюдо.

Канада все ж таки вирішила передати росії скандальну турбіну для газопроводу ПП-1Канада повинна підтримувати санкції проти росії, але ці ж санкції не повинні впливати на економічне становище країн-партнерів Канади

Згідно з його переконанням, повернення турбіни росії дозволить упевнитися, що «у Європі не лише уряди, а й населення незмінно та щедро підтримують Україну».

При цьому, Трюдо додав, що «Канада залишається одним із найбільших союзників та друзів України».

«Ми надали економічну допомогу на мільярди доларів, значний арсенал зброї. І ми не єдині в цьому. Європейські країни, особливо Німеччина, суттєво посилили свої зусилля із підтримки України», - зазначив прем’єр-міністр.

Згідно зі слоавами Трюдо, його країні наразі «необхідно триматися разом, особливо поставши перед намаганнями росії використовувати енергетичну політику як зброю та розділити нас».

Нагадаємо, Канада прийняла рішення передати російському газовому монополісту «Газпром» турбіну, необхідну для газопроводу «Північний потік-1». Із початком вторгнення турбіну затримали на заводі, де її ремонтували.

Щоб формально уникнути порушення санкцій Канада та Німеччина розробили цілу схему. Канада передасть турбіну із заводу у Монреалі Німеччині, а Берлін вже відправить турбіну російському «Газпрому».

У той час як Україна закликала Канаду відмовитись від ідеї передачі турбіни.

В понеділок, 11 липня, у Єврокомісії заявили, що Канада не порушила санкції, повернувши турбіну для російського газопроводу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: