Канада та Німеччина обґрунтували бажання віддати «Газпрому» турбіну для ПП-1 – ЗМІ

Читать на русском
Канада та Німеччина розробили цілу схему, щоб формально уникнути порушення санкцій і передати росії турбіну для ПП-1
Ілюстративне фотоAP Photo

Канада та Німеччина остаточно прийняли рішення повернути росії турбіну для газопроводу «Північний потік-1», ігноруючи санкції, які впровадив проти рф цивілізований світ за вторгнення в Україну.

Про це повідомляє канадське видання The Globe and Mail.

Водночас інформаційне агентство Reuters відзначає, що Канада та Німеччина розробили цілу схему, щоб формально уникнути порушення санкцій. Канада передасть турбіну з заводу в Монреалі Німеччині, а вже Берлін відправить турбіну російському газовому монополісту «Газпром».

За інформацією агентства, Канада і Німеччина вважають, що скорочення постачань російського газу пов'язане не з технічними проблемами, як стверджує «Газпром». Однак Оттава і Берлін чомусь вірять, що передавши турбіну росіянам в порушення санкцій, вони позбавлять росію цієї відмовки та змусять її збільшити постачання газу в Європу.

Нагадаємо, що росія в червні різко зменшила постачання газу в Європу. Нібито це було зроблено через те, що турбіна газопроводу ПП-1 потребувала заміни. У кремлі зажадали віддати турбіну, яка перебувала на ремонті в Канаді, натякаючи, що якщо цього не зроблять - постачання газу будуть припинені.

Україна закликала Канаду відмовитися від ідеї передати російському газовому монополісту турбіну для газопроводу «Північний потік-1», оскільки ця ідея йде врозріз з положеннями діючих проти Росії санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: