Канада все ж таки вирішила передати росії скандальну турбіну для газопроводу ПП-1

Читать на русском
Канада повинна підтримувати санкції проти росії, але ці ж санкції не повинні впливати на економічне становище країн-партнерів Канади
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Канада прийняла рішення передати російському газовому монополісту «Газпром» турбіну, необхідну для газопроводу «Північний потік-1». З початком вторгнення турбіну затримали на заводі, де її ремонтували, оскільки санкції забороняють постачання до росії газового обладнання.

Про це заявив міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон, повідомляє канадське видання La Presse.

Вілкінсон зазначив, що зараз Канада веде з цього питання переговори з Україною і Німеччиною, намагаючись знайти компроміс, оскільки неправильне рішення може призвести до погіршення відносин з одним з партнерів.

До того ж Оттава зараз, висловлюючись фігурально, знаходиться між молотом і ковадлом. З одного боку, Канада повинна підтримувати санкції проти росії, але ці ж санкції не повинні впливати на економічне становище країн-партнерів Канади. При цьому в Канаді прекрасно розуміють, що росія нахабно бреше, обґрунтовуючи скорочення поставок газу в Європу.

«Ми працюємо, щоб спробувати знайти рішення, яке задовольнить всіх» - додав міністр.

Нагадаємо, що росія в червні різко зменшила поставки газу в Європу. Нібито це було зроблено через те, що турбіна газопроводу ПП-1 потребувала заміни. У Кремлі зажадали віддати турбіну, яка перебувала на ремонті в Канаді, натякаючи, що якщо цього не зроблять - поставки газу будуть припинені.

Україна закликала Канаду відмовитися від ідеї передати російському газовому монополісту турбіну для газопроводу «Північний потік-1», оскільки ця ідея йде врозріз з положеннями діючих проти росії санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: