Канада не порушила санкції, повернувши турбіну для російського газопроводу – Єврокомісія

Читать на русском
У Єврокомісії заявили, що санкції не поширюються на обладнання чи технології у сфері транспортування газу, тож Канади їх не порушила, передавши турбіну для Північного потоку.

Санкції проти росії не поширюються на обладнання чи технології у сфері транспортування газу. Тому Канада не порушила обмежувальні заходи, повернувши турбіну для «Північного потоку».

Про це на брифінгу заявив представник Єврокомісії Тім Макфі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У Європейській комісії стежать за ситуацією і взяли до уваги рішення Канади повернути ці турбіни Німеччині після профілактичної роботи канадською стороною. Повернення цих турбін було одним із виправдань для росії, щоб знизити обсяги постачання газу. Стосовно ж санкцій, то режим санкцій не стосується товарів чи технологій у сфері транспортування природного газу», – сказав Макфі.

Нагадаємо, Канада прийняла рішення передати російському газовому монополісту «Газпром» турбіну, необхідну для газопроводу «Північний потік-1». Із початком вторгнення турбіну затримали на заводі, де її ремонтували.

Щоб формально уникнути порушення санкцій Канада та Німеччина розробили цілу схему. Канада передасть турбіну із заводу у Монреалі Німеччині, а Берлін вже відправить турбіну російському «Газпрому».

У той час як Україна закликала Канаду відмовитись від ідеї передачі турбіни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: