Шольц схвалив скандальне рішення Канади про повернення турбіни «Газпрому»

Читать на русском
Згідно його словами, німецький уряд полегшено видихнув, коли Канада ухвалила рішення про санкційний виняток щодо газової турбіни для росії.
Фото: Michael Kappeler/DPA

Канцлер Німеччини Олаф Шольц привітав скандальне рішення Канади про передачу російському «Газпрому» турбіни для трубопроводу «Північний потік-1».

Про це повідомляє видання Bild.

Згідно його словами, німецький уряд полегшено видихнув, коли Канада ухвалила рішення про санкційний виняток для газової турбіни Siemens.

«Ми вітаємо рішення наших канадських друзів та союзників», - заявив Шольц.

Україна закликала Канаду не йти на поводі у «Газпрому» і не повертати росіянам турбінуРазом з тим джерело в уряді Канади стверджує, що рішення повернути росіянам турбіну вже прийнято

Як ми раніше зазначали, після повернення турбіни очікується, що «Газпром» повністю відновить транзит газу до Німеччини. Це дозволить Європі продовжити накопичувати газ на зиму і, відтак, призведе до зниження цін на газ. Натомість генеральний директор ТОВ «Оператор ГТС України» Сергій Макогон наголошує, що жодних проблем з вільними потужностями транзиту газу до ЄС наразі немає. Тому навіть після повернення турбіни рф продовжить шантажувати Європу.

Нагадаємо, Канада прийняла рішення передати російському газовому монополісту «Газпром» турбіну, необхідну для газопроводу «Північний потік-1». З початком вторгнення в Україну турбіну затримали на заводі, де її ремонтували, оскільки санкції забороняють постачання до росії газового обладнання.

Пізніше Україна відреагувала на рішення Канади повернути «Газпрому» турбіну.

Також нагадаємо, у Німеччині відбувається розслідування через те, що на вечірці депутатської групи Соціал-демократичної партії (СПДН), де був присутній канцлер ФРН Олаф Шольц, жінкам підмішали так званий «наркотик зґвалтування».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: