Зеленський підписав закон про олігархів

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про деолігархізацію, який Рада ухвалила у другому читанні у вересні.
Володимир Зеленськийскріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаних із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу у суспільному житті (олігархів)».

Про це повідомила пресслужба ОПУ у п'ятницю, 5 листопада.

Кращі люди країни. Колонка Леоніда ШвецяОлігархи у нас стоять за всіма більш-менш значними політичними проєктами, і єдиний президент України, який був їм не рівня, а батько рідний, це Леонід Кучма.

«У всіх успішних країнах Європи немає такої гілки влади, як олігархи. Держави там працюють на користь своїх громадян, а не купки найбагатших. Саме за такі зміни для України проголосували наші громадяни у 2019 році», – заявив Зеленський.

В ОПУ зазначили, що антиолігархічний закон забезпечує правові рамки для відокремлення великого бізнесу від політичної боротьби та обмеження деструктивного впливу олігархічних інтересів на економічне життя України.

Законом встановлюються чіткі критерії визначення олігархів та вимоги до прозорості контактів політичних діячів та посадових осіб із олігархами або їх представниками.

Документ направили на офіційне оприлюднення.

Нагадаємо, Рада ухвалила проект закону про олігархів (№5599) у другому читанні 23 вересня. У залі набрали 279 голосів. Однак під час ухвалення виникла юридична колізія. Депутати зрештою вирішили не переголосувати його.

Пізніше до Ради подали постанови, які заблокували підписання документа. 19 жовтня ВР розблокувала підписання закону. А 3 листопада Рада усунула суперечності у законі Зеленського. Реєстр олігархів вестиме РНБО.

«Слово і справа» раніше докладно писало про те, що пропонує своїм законом президент України та які зміни очікують на медіа в період деолігархізації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: