Президент України назвав боротьбу з олігархами у топ-3 пріоритетів

Читать на русском
Боротьба з олігархами була б пріоритетом номер один, якби не загроза вторгнення та економічні проблеми, заявив Зеленський.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Боротьба з олігархами в Україні для влади є третім пріоритетом після ескалації воєнного конфлікту з боку Росії та вирішення економічних проблем.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі із представниками іноземних ЗМІ у п'ятницю, 28 січня.

Від співпраці до війни: як змінювалася риторика Зеленського щодо олігархівРиторика Володимира Зеленського щодо олігархів пройшла еволюцію: від примусу до співпраці – до намірів або повернути їхній бізнес у правове поле, або знищити.

«Ми активно боремося з цим процесом в Україні, і ми маємо непогані результати. І якби не більш пріоритетні зараз ризики щодо ймовірної ескалації, для мене це (боротьба з олігархами) було б пріоритетом номер один. Тому зараз це є пріоритет номер три після ескалації, економіки, а потім уже боротьба з олігархами», - сказав Зеленський.

Він додав, що питання впливу олігархів на життя країни має бути вирішене законодавством.

«Я можу сказати, що коли ми позбудемося своїх олігархів, ми можемо поділитися своїм досвідом з іншими державами», - додав президент.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року Зеленський підписав закон про олігархів. Він має набути чинності у травні цього року. У тому ж місяці можуть оголосити перших олігархів із реєстру, повідомляли у РНБО.

«Слово і діло» писало про те, які судові рішення у 2021 році було прийнято на користь компаній олігархів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: