Остаточну кількість загиблих у ТЦ у Кременчуці встановлять завтра – МВС

Читать на русском
Ракетний удар росії по ТЦ Амстор у Кременчуці. Точну кількість загиблих правоохоронці повідомлять 2 липня.

Експерти 2 липня встановлять остаточну кількість жертв внаслідок ракетного удару росії по ТЦ «Амстор» у Кременчуці Полтавської області.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі українського телемарафону у п'ятницю, 1 липня.

Венедіктова припустила, що справа про ракетний удар росіян по Кременчуку може бути розглянута у ГаазіГенпрокурор Венедіктова припустила, що злочин росіян у Кременчуці може бути розглянутий у суді у Гаазі.

«Завтра буде відомо скільки вже загиблих у фіналі у нас є. Криміналістична лабораторія збирає зразки ДНК та порівнює їх із зразками ДНК родичів, які звертаються за безвісти зниклими громадянами. Таким чином ми маємо чітко постраждалих», - сказав він.

Крім того, голова МВС зазначив, що українські правоохоронні органи мають у своєму розпорядженні дані про те, що літак з ракетою, випущеною по ТЦ у Кременчуці, злітав з аеродрому в Калузькій області. Наразі уточнюють інформацію про льотчиків.

«Це була Калузька область, аеродром у Калузькій області. Звідти злітав літак ТУ-22, який ніс смертоносну ракету, це Х-22, близько тонни вибухівки. Ми розуміємо, хто служив у цій зміні, саме в цю зміну знаходився в аеродромі. Більше конкретизуємо дані, хто саме був у цьому літаку», - розповів Монастирський.

За його словами, для того, щоб встановити персональні дані осіб, які нанесли цей удар на цивільному об'єкті, підключають багатьох розслідувачів. Вже збираються усі докази.

Нагадаємо, 27 червня росія завдала ракетного удару по Кременчуку. Ракети влучили у торговий центр та на територію одного з підприємств. ТЦ після удару повністю вигорів.

В ОПУ повідомляли, що загиблих під час удару по Кременчуку – понад 20 людей.

Перші дані щодо ідентифікації тіл загиблих будуть приблизно за тиждень.

Президент рф володимир путін заявив, що він не вважає терактом влучання ракети в ТЦ. За його словами, цього взагалі не було, бо «росія не стріляє по цивільним об'єктам».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: