Ракетний удар по Кременчуку: у СБУ встановили обставини запуску ракет

Читать на русском
Ракети по Кременчуку було випущено з російських стратегічних бомбардувальників Ту-22М3 у повітряному просторі Курської області.
Efrem Lukatsky/AP

Запуск російських ракет, які розбомбили торговий центр у Кременчуці, здійснено зі стратегічних бомбардувальників Ту-22М3.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Ракетний удар по Кременчуку: з'явилося відео з камер спостереженняКамери спостереження у парку зафіксували момент прильотів російських ракет по Кременчуку 27 червня.

Бомбардувальники злетіли з військового аеродрому «Шайковка» у Калузькій області. Самі ракети були випущені в повітряному просторі Курської області росії.

У СБУ зазначили, що на відео, яке зафіксувало момент ракетного удару, ясно видно, що росіяни влучили саме у цивільні об'єкти, зокрема у ТЦ. Про це свідчать і камери спостереження всередині торговельного центру та навколо нього – там було багато відвідувачів.

Щодо обстрілу Кременчуцького заводу дорожніх машин: у СБУ заявили, що жодних складів із військовою технікою там не було – підприємство займалося виробництвом асфальтозмішувальних установок.

Нагадаємо, 27 червня росія завдала ракетного удару по Кременчуку. Ракети влучили у торговий центр та на територію одного з підприємств. ТЦ після удару повністю вигорів, наразі відомо про 18 загиблих.

Перші дані щодо ідентифікації тіл загиблих будуть приблизно за тиждень. Роботи з розбору завалів ще триватимуть близько двох-трьох діб.

Президент володимир путін заявив, що він не вважає терактом влучання ракети в ТЦ. За його словами, цього взагалі не було, бо «росія не стріляє по цивільним об'єктам».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: