Удар по Кременчуку: Зеленський закликав Радбез ООН визнати терактом російську атаку на ТРЦ

Читать на русском
Після виступу президента України Рада безпеки ООН вшанувала жертв російського удару по торговому центру в Кременчуку. Навіть заступник представника росії в ООН Дмитро Полянський взяв в цьому участь.
Офіс президента

Ракетний удар російських військ по Кременчуку необхідно визнати терактом на рівні Радбезу ООН.

Про це президент Володимир Зеленський сказав у зверненні до учасників засідання Радбезу ООН.

«Я пропоную, щоб була заява, щоб було рішення, що це є терористичний акт. І щоб це можна було розслідувати. Щоб перевірили, що це справді була атака з території росії», - заявив президент.

Український лідер підкреслив, що якби організація діяла б подібним чином, то країну-агресора визнають терористичною.

«Такі організації стають ворогами людства і такі дії караються. А якщо це здійснює держава, то вона теж не може залишатися безкарною. Це щоденні терористичні акти, які здійснюються без вихідних», - зазначив Зеленський.

Україна вимагає виключити росію з Генасамблеї та Радбезу ООНУкраїнський президент підкреслив, що росія залишається в ООН і має місце постійного члена в Радбезі лише через недалекоглядність політиків в кінці холодної війни.

При цьому, після виступу президента України Рада безпеки ООН вшанувала жертв російського удару по торговому центру в Кременчуку. Навіть заступник представника росії в ООН Дмитро Полянський взяв в цьому участь, хоча вчора він говорив про те, що трагедія в ТЦ нібито була українською «провокацією» для привернення уваги Заходу.

Нагадаємо, 27 червня росія завдала ракетного удару по Кременчуку. Ракети влучили у торговий центр та на територію одного з підприємств. ТЦ після удару повністю вигорів, на даний момент відомо про більш ніж 20 загиблих та 59 поранених.

Місцева влада оголосила у місті триденну жалобу. Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова припустила, що справа про цей ракетний удар може бути розглянута у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, назвав удар окупантів по Кременчуку найбільш зухвалим терористичним актом в історії Європи.

Фото та відео з місця трагедії можна переглянути тут.

Пізніше з'явилося відео з камер спостереження.

Також нагадаємо, що Україна вимагає виключити росію з Генасамблеї та Радбезу ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: