Венедіктова припустила, що справа про ракетний удар росіян по Кременчуку може бути розглянута у Гаазі

Читать на русском
Генпрокурор Венедіктова припустила, що злочин росіян у Кременчуці може бути розглянутий у суді у Гаазі.
https://t.me/Pravda_Gerashchenko

Справа про ракетний удар російської армії по торговому центру в Кременчуці цілком можливо розглядатиметься у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

Про це під час візиту на місце трагедії сказала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Потужний обстріл ТЦ «Амстор» у Кременчуці: фото та відео з місця трагедіїУ понеділок, 27 червня, внаслідок ракетних ударів по Кременчуку Полтавської області спалахнула пожежа у ТЦ «Амстор». На місці працюють рятувальники.

«Приїхали експерти, які вже працюють у нас із перших днів війни. Вони мають досвід роботи з нашими слідчими, оперативниками. І те, про що я говорила правоохоронцям, – що треба одразу брати стандарт міжнародного гуманітарного права. Це складно, ми до цього не звикли, хоч у нас війна вісім років. Але цей стандарт треба брати і його вже тримати, тому що, можливо, ця справа буде справою, яка розглядатиметься в Гаазі», – сказала Венедіктова.

Вона зазначила, що одразу потрібно збирати докази таким чином, щоб їх було прийнято у будь-якому суді.

Також, за словами генпрокурорки, у цій справі важливо враховувати два аспекти: перший – притягнення до відповідальності російських злочинців, другий – притягнення тих людей, які допустили недбалість чи службову недбалість.

Нагадаємо, 27 червня росія завдала ракетного удару по Кременчуку. Ракета влучила у торговий центр, в якому на той момент перебувало понад тисячу людей. ТЦ повністю вигорів. На даний момент відомо про 18 загиблих та 59 поранених.

Як сказав Володимир Зеленський, ракетний удар окупантів по Кременчуку став найбільш нахабним терористичним актом в історії Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: