Під завалами ТРЦ у Кременчуці вже знайшли майже 30 фрагментів тіл

Читать на русском
У Кременчуці рятувальники продовжують розбирати завали ТРЦ Амстор, по якому росія вдарила ракетою. Знайдено ще шість нових фрагментів тіл, всього – вже 28.

У Кременчуці рятувальники продовжують розбирати завали ТРЦ «Амстор», по якому росія вдарила ракетою. Розібрано 85% руїн. Знайдено ще шість нових фрагментів тіл, всього – вже 28.

Про це повідомила пресслужба ДСНС України вранці 1 липня.

Ракетний удар по ТЦ у Кременчуці слід розслідувати як воєнний злочин – правозахисникиПравозахисна організація Human Rights Watch вважає ракетний удар росії по ТЦ у Кременчуці потенційним воєнним злочином.

«Станом на 9:00 1 липня на місці проведення аварійно-рятувальних робіт на території ТЦ «Амстор» додатково виявлено 6 фрагментів тіл. З початку робіт виявлено 28 фрагментів тіл. Усього внаслідок ракетного удару загинули 19 людей, 62 особи постраждали, з яких 26 осіб госпіталізовано», - сказано в повідомленні.

Над розбором завалів працюють 400 осіб, з яких близько 150 – рятувальники та 50 одиниць техніки.

Нагадаємо, 27 червня росія завдала ракетного удару по Кременчуку. Ракети влучили у торговий центр та на територію одного з підприємств. ТЦ після удару повністю вигорів.

В ОПУ повідомляли, що загиблих під час удару по Кременчуку – понад 20 людей.

Перші дані щодо ідентифікації тіл загиблих будуть приблизно за тиждень.

Президент рф володимир путін заявив, що він не вважає терактом влучання ракети в ТЦ. За його словами, цього взагалі не було, бо «росія не стріляє по цивільним об'єктам».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: