Трагедія у Кременчуці: в ОВА розповіли, коли будуть дані щодо ідентифікації тіл

Читать на русском
Перші дані щодо ідентифікації тіл загиблих у ТРЦ Амстор у Кременчуці будуть приблизно за тиждень.

Перші дані щодо ідентифікації тіл загиблих у ТРЦ «Амстор» у Кременчуці будуть приблизно за тиждень. Йдеться про ті тіла, які через сильне обгорання впізнати неможливо. Роботи з розбору завалів самого ТРЦ триватимуть ще кілька діб.

Про це повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін в ефірі національного телемарафону у середу, 29 червня.

Трагедія в Кременчуці: мер міста розповів про розслідування за фактом службової недбалостіПравоохоронці перевірять, чому торговельний центр у Кременчуці працював під час сигналу повітряної тривоги. Також прокуратура перевірить дії службових осіб, які вчасно не евакуювали відвідувачів ТЦ.

«Роботи (з розбору завалів – ред.) ще триватимуть близько двох-трьох діб. Щодо ідентифікації тіл, то це залежить від лабораторій. Протягом тижня сподіваємося, що буде у нас інформація щодо цього питання», - сказав він.

За даними ДСНС України, рятувальники розібрали та обстежили близько 75% уламків будівлі. Під час розбору завалів виявлено 8 фрагментів людських тіл. За медичною допомогою звернулась 61 особа, з них 26 було госпіталізовано до лікарні інтенсивного лікування.

Нагадаємо, 27 червня росія завдала ракетного удару по Кременчуку. Ракети влучили у торговый центр та на територію одного з підприємств. ТЦ після удару повністю вигорів, наразі відомо про понад 20 загиблих та 59 поранених.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ракетний удар російських військ по Кременчуку необхідно визнати терактом на рівні Радбезу ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: